Over Achthoog

Mijn visie

Ik geloof dat verbinden met de natuur om je heen je gelukkig maakt. Thuis kun je door te moestuinieren ontzettend veel over de natuur ontdekken. Als je blijft doen en blijft observeren, leer je telkens wat nieuws en zul je regelmatig verrast worden door de nuances en eigenaardigheden van de natuur. Zoals de kleuren van de snijbiet hierboven die regelrecht uit een aquareldoos lijken te komen.

Kernwaarden

Met Achthoog werk ik daaraan door middel van vijf kernwaarden:

  • Deel kennis – door kennis ontstaat waardering, verwondering en verbinding. Het maakt gerichte, constructieve actie mogelijk.
  • Focus op het positieve – draag alternatieven op de status quo uit die een positieve impact op onze omgeving hebben. Koester dat wat er al is.
  • Maak het complexe simpel – door eenvoud ontstaat een sneller begrip van zaken. Bied nuance en detail op basis van relevantie aan, waardoor eenvoud behouden blijft.
  • Wees eerlijk – werk vanuit transparantie en verwacht dat ook terug van anderen.
  • Werk in kleine stapjes – gedoseerde groei is oersterk en duurzaam.

Wat doet Achthoog?

Achthoog deelt kennis over moestuinieren in en om het huis, van tuinvoorbereiding tot op het bord. De site begeleidt iedereen die iets wil kweken met op de situatie toegesneden advies. Achthoog werkt waar mogelijk samen met gelijkgestemde organisaties en personen.

Wie zit er achter de site?

Ik ben Kamiel van Ingen. In 2012 afgestudeerd als grafisch ontwerper aan de KABK in Den Haag. Achthoog is in dat jaar begonnen als afstudeerproject. Inmiddels ben ik zelfstandig grafisch ontwerper, schoonmaker (op een blauwe maandag), klantenservice- en backofficemedewerker geweest. En sinds 2021 werk ik als softwaretester. Ik heb mijn grote liefde leren kennen, heb drie kinderen gekregen en ben getrouwd. In al die jaren heb ik in meer of mindere mate doorontwikkeld aan Achthoog. Alle kennis en ervaring die ik in die tijd op werkgebied en privé heb opgedaan benut ik nu om Achthoog verder uit te bouwen.

Bronvermelding foto